BLAG

BLAG Forums
It is currently Sat Dec 20, 2014 8:53 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: BLAG30k alpha available
PostPosted: Fri Dec 03, 2004 12:34 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Ok. I've rolled the first blag30k alpha. It is available on the ftp server at:
ftp://ftp.blagblagblag.org/pub/BLAG/lin ... .00001.iso

a79867bba8d560cd2d34ecf0d389c794 BLAG-29999.00001.iso

It is totally un-tested alpha. Only run this on a test machine that you don't have any important data on.

Let me know how it goes...I haven't tested it meself yet... ;)

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 03, 2004 3:12 am 
Sweet! Downloading it right now jebba. I will let you know how it goes.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 03, 2004 4:23 am 
Well, I am still installing but one thing that buggs me is that I could not find gphoto anywhere in the list of packages to install. I think people need a digital camera program. I also noticed the same problem when I tested out fedora core 3 a couple days gao.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 03, 2004 4:36 am 
Well, I got some bad news. I am not sure if it is the cdrw disc I am using but the install always excites abnomally at the end of transferring the install image to the hard drive. Let me know if anyone else has this problem.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 03, 2004 6:54 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 13, 2004 8:55 pm
Posts: 27
Location: Alabama, USA
Chris wrote:
Well, I got some bad news. I am not sure if it is the cdrw disc I am using but the install always excites abnomally at the end of transferring the install image to the hard drive. Let me know if anyone else has this problem.


I'm downloading it now.

I have seen this issue when I try to install FC3 on an older test machine of mine.
Don't really know what it is. I'll let you know how this install works.

_________________
Crane


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 03, 2004 7:11 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 19, 2004 1:51 pm
Posts: 125
Location: Bronx,NY
once I get my inet back I'll try this one(maybe you'll be up to 29999.00035 or something). hopefully I can get it back soon.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 03, 2004 9:06 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
gthumb is now what is used for digital cameras. They removed gtkam and gqview. I really like gqview...

I have been able to use gthumb to transfer fotos from a nikon camera with no prob.

Haven't seen the exiting abnormally, but uh, I've been working on some other stuff...

-Jeff


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 04, 2004 12:49 am 
Chris wrote:
Well, I got some bad news. I am not sure if it is the cdrw disc I am using but the install always excites abnomally at the end of transferring the install image to the hard drive. Let me know if anyone else has this problem.


I have the same problem, note also CD passes install verification procedure.


Graham


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 04, 2004 12:17 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 17, 2004 5:34 pm
Posts: 41
I'll attempt an install tomorrow and let you know how it goes in various attempts. The only downside so far:
Code:
$ wget ftp://ftp.blagblagblag.org/pub/BLAG/linux/30000/en/iso/BLAG-29999.00001.iso
--06:11:32--  ftp://ftp.blagblagblag.org/pub/BLAG/linux/30000/en/iso/BLAG-29999.00001.iso
           => `BLAG-29999.00001.iso'
Resolving ftp.blagblagblag.org... done.
Connecting to ftp.blagblagblag.org[216.17.145.32]:21... connected.
Logging in as anonymous ... Logged in!
==> SYST ... done.    ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done.  ==> CWD /pub/BLAG/linux/30000/en/iso ... done.
==> PASV ... done.    ==> RETR BLAG-29999.00001.iso ... done.
Length: 691,834,880 (unauthoritative)
 
 0% [                                     ] 1,726,016      8.39K/s ETA 22:19:11


Blag whatnots are just a touch slower than usual lately :P


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 04, 2004 11:29 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
The blag server was really slow for a bit because it was hosting the full indymedia database (mysql), which is huge.

I have just moved this database to another system (dual opterons, 8 gigs ram...) so the blag server should be much faster now. :)

-Jeff


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 05, 2004 5:16 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 13, 2004 8:55 pm
Posts: 27
Location: Alabama, USA
Grahamholbrook wrote:
Chris wrote:
Well, I got some bad news. I am not sure if it is the cdrw disc I am using but the install always excites abnomally at the end of transferring the install image to the hard drive. Let me know if anyone else has this problem.


I have the same problem, note also CD passes install verification procedure.


Graham


I believe it may be a hardware issue. My install was stopping with a kernel panic error. I put a new cdrom drive in and made it farther into install only to get an error about installer exiting abnormally.

It seems I can run/install some things but not other. After trying a few things I noticed that everything I can install is running 2.4 kernel. I'm not positive on this yet though.

_________________
Crane


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 05, 2004 10:49 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
The BLAG29999.00001 installer is definitely broken in both graphical and text mode. It didn't really give any errors on any of the consoles though, so I don't know what's busted. I'll work on it some more...

Also, I've started to roll in the FC3 updates, so the next CD image should be quite a lot better...

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 06, 2004 8:10 am 
Offline

Joined: Thu Jun 17, 2004 5:34 pm
Posts: 41
jebba wrote:
The BLAG29999.00001 installer is definitely broken in both graphical and text mode. It didn't really give any errors on any of the consoles though, so I don't know what's busted. I'll work on it some more...


Agreed. All I can add to the report of what's happening is that it's not after the 'transferring install image to hard drive' stage. It blows up right after the 'preparing RPM transaction' stage, but it's easy to mistake since that happens right after the install image is transferred and goes by somewhat quickly.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 01, 2005 7:28 pm 
BLAG 30000, man it rocks I have only one request how about including the orinoco drivers as standard a lot of us use wifi ;)

Keep up the good work Guys

Happy New Year


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 03, 2005 9:52 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Anonymous wrote:
BLAG 30000, man it rocks I have only one request how about including the orinoco drivers as standard a lot of us use wifi ;)


The orinoco drivers are included.

orinoco_cs.ko orinoco.ko orinoco_pci.ko orinoco_plx.ko orinoco_tmd.ko

Code:
modprobe orinoco


may get you started. ;) Or use the Menu->System Tools->Network Device Control to set them up.

-Jeff

P.S. Kernel modules for the 2.6 kernel end in .ko For kernel 2.4 they end in .o


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group