BLAG

BLAG Forums
It is currently Sat Dec 20, 2014 6:40 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: issues with muse
PostPosted: Wed Jul 23, 2008 8:37 pm 
Offline

Joined: Wed Nov 01, 2006 1:34 am
Posts: 32
Location: chattanooga, tennessee
when streaming to the blag icecast server using muse, the terminal frequently sends back an error message:

[w] received signal SIGPIPE (13) on process 2613
[!] shout_send: socket error
[!] broken pipe

repeated several times, then it waits 600 seconds (ten minutes!) before trying to reconnect, which it always does successfully. is there a way to reduce this delay, aside from manually restarting muse? or better yet, keep the pipe from breaking? (it seems like it might be due to our pirated internet connection...)

we're trying to separate a radio transmitter and antenna from the studio by streaming the audio on the internet, but it's critical that the connection is reliable. is there a more stable way to transmit an audio signal than muse/icecast? one person i talked to recommended "setting up a vpn tunnel", but didnt have any advice for how to go about doing that, or how the audio would be streamed through the tunnel.

it's important that we find some solution in the next week or two, so any ideas or links to tutorials, etc. would be very helpful. thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 1:50 am 
Offline

Joined: Wed Nov 01, 2006 1:34 am
Posts: 32
Location: chattanooga, tennessee
also, is there a way to have the terminal output include the time, in order to tell when and how often the connection cuts out?

btw, i'm starting muse with
Code:
muse -g gtk2 -i -e mp3 -q 8 -s radio.blagblagblag.org -m cfar893fm.mp3 -l ice2  -p hackme -n CFAR -d Chattanooga_First_Amendment_Radio_89.3_FM
in blag 60001


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 6:55 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
I dont know why muse would take ten minutes to restart it, but i dont know how to change it offhand either.

I see you reporting this for the first time this week, but have been streaming quiteawhile, no? Because on last sunday I stopped/started the blag radio server a few times while working on figuring out freej stuff with jaromil. Perhaps you saw that.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 6:56 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Also, there are likely more muse experts around dyne, so you could try their lists to see what scripts and stuff they have:

http://muse.dyne.org


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 25, 2008 2:47 am 
Offline

Joined: Wed Nov 01, 2006 1:34 am
Posts: 32
Location: chattanooga, tennessee
yeah we've been streaming on and off for quiteawhile, but our operating budget has been $0 since maybe march and no one's around much these days to check up on the connection status or know what that means. i doubt anyone noticed the server cut out. its mostly a party station these days, [because] the broadcast range is awful, but if we could move the antenna/transmitter up the hill and have an audience again...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group