BLAG

BLAG Forums
It is currently Mon Dec 22, 2014 7:09 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Aug 08, 2008 12:08 am 
Offline

Joined: Fri Aug 08, 2008 12:03 am
Posts: 2
I just installed BLAG moving over from Fedora 9 to try it out. Everything has gone reasonably well so far. I'm trying to use the free graphics drivers, so I went to system-admin-display-hardware. I think I was running NV as the driver before, whatever it was it definatly had two letters. I tried swiching to Neavu to see what would happen. Now when I boot, I'm unable to load the desktop, can I revert to my old config from the terminal?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 08, 2008 1:39 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Dr. Faustus wrote:
I just installed BLAG moving over from Fedora 9 to try it out. Everything has gone reasonably well so far. I'm trying to use the free graphics drivers, so I went to system-admin-display-hardware. I think I was running NV as the driver before, whatever it was it definatly had two letters. I tried swiching to Neavu to see what would happen. Now when I boot, I'm unable to load the desktop, can I revert to my old config from the terminal?


Code:
mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf-foo


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 08, 2008 5:58 am 
Offline

Joined: Fri Aug 08, 2008 12:03 am
Posts: 2
you are a champ sir, much appreciated. Now I got Gnome running at native resolution, but the framerate is pretty bad. Most noticibly, running video files in full screen is laggy to an unwatchable degree, is this normal for the driver?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 08, 2008 4:28 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Dr. Faustus wrote:
you are a champ sir, much appreciated. Now I got Gnome running at native resolution, but the framerate is pretty bad. Most noticibly, running video files in full screen is laggy to an unwatchable degree, is this normal for the driver?


Depends what video out you are using. If it's x11, slow, xv is faster. Example:

Code:
mplayer -vo x11 foo.ogv   <-- slow
mplayer -vo xv foo.ogv   <--faster


Perhaps that will help.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group