FAQ   Search   Memberlist  
Profile    Log in to check your private messages    Register    Log in
screen goes blank at "firstboot" part of bootup

 
Post new topic   Reply to topic    BLAG Forum Index -> support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Guest
PostPosted: Wed Apr 28, 2004 12:26 pm    Post subject: screen goes blank at "firstboot" part of bootup Reply with quote

I have installed blag with no problems until I boot from HDD. It boots all the way to the part that says "firstboot:" then the screen goes completely blank, like the monitor shuts off. I dont know whats wrong. One thing I did notice was there was a point where my MONITOR wasnt recognized.....the video card was but it said Monitor not recognized. There was a point where I couls=d manually choose what type of monitor. But I didnt do it and resumed install anyway. I would assume the monitor type is an LCD, right???? How do I return to the setup point to choose monitor type so I can start to use BLAG??? Please help....I am new to this....bob58
stuffit
PostPosted: Wed Apr 28, 2004 1:15 pm    Post subject: Reply with quote

does the computer totally freeze at this point ? can you get another console window up (by typing CTRL ALT and F1)

if you can then you may be able to run XFConfig or something similar otherwise i'd suggest a reinstall

jebba
PostPosted: Wed Apr 28, 2004 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm. Sometimes if you just let it sit there for awhile, firstboot will sort itself & the monitor out. It will do some probing & back & forth for awhile. If it doesn't, the easiest path is probably to re-install and choose "generic LCD 800x600" or something like that during the install.

-Jeff

bob58
PostPosted: Wed Apr 28, 2004 6:20 pm    Post subject: blank screen Reply with quote

I wasnt able to bring up anything even a console at that point cause it was just like the monitor was off, and computer was still running. I will attempt a re-install and look for the oint to choose monitor and do it right this time....but first I will try to let it sit a while and see if anything happens...bob
bob58
PostPosted: Thu Apr 29, 2004 11:51 am    Post subject: problem solved Reply with quote

Hello.....I just re formatted the HDD and re installed and BLAG works just fine now.......I really like the auto mount when you pop a music cd in....very nice......I still have to play around with customizing....I was wondering about putting my own wallpapers on. Can I use .PNG or .JPG files? And what directory do they go in????? Thanks...bob
jebba
PostPosted: Thu Apr 29, 2004 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

For wallpapers (backgrounds) you can use .jpg or .png. They can be anywhere. I just create a backgrounds directory in my home directory. You right-click on the desktop to change the background.

-Jeff

backgrounds
PostPosted: Thu Apr 29, 2004 3:18 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for the help....I find I am enjoying this OS very much.....It is very user friendly and this forum is great too...... :D
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    BLAG Forum Index -> support
Page 1 of 1

Protected by Anti-Spam ACP