BLAG

BLAG Forums
It is currently Mon Dec 22, 2014 12:50 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: BLAG39999.20000 Released
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 5:17 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
BLAG39999.20000 (dents) has been released. It is an ALPHA (test) release of the forthcoming BLAG40000.


BLAG Linux and GNU is a 100% Free Software distribution.


BLAG is a single-cd distro with everything desktop users "expect" from a desktop, plus a collection of nice server apps.


BLAG39999 is based on Fedora Core 4 plus updates, adds apps from Dag, Freshrpms, NewRPMS, and includes custom packages.

BLAG39999.20000 is the first public release of the BLAG40k series.

Keyworks: kickstart installs, apt, yum, synaptic, huge repository, a52dec, abiword, airsnort/crack, amule, audacity, blackbox, bittorrent, bluefish, effectv, faac, faad2, ffmpeg, firefox, flac, xorg, gaim, gimp, gnome, gnumeric, gpg, graveman, grip, gstreamer-*, gtkpod, gthumb, hasciicam, apache, icecast, inkscape, kino, kismet, ladspa, lame, matroska, liferea, lshw, mjpegtools, mozilla, mysql, mpg321, mplayer, MuSE, netatalk, nmap, ssh, ssl, perl*, php, postfix, privoxy, python, qt, rpm, samba, scribus, spamassassin, speex, streamtuner+ripper, swh, theora, thunderbird, tor, transcode, vorbis, xchat, xfce, xmms, xvid


CD Images:
http://www.blagblagblag.org/torrents/BL ... 00.torrent
ftp://ftp.blagblagblag.org/pub/BLAG/lin ... .20000.iso
http://www.blagblagblag.org/40000/iso/B ... .20000.iso


http://www.blagblagblag.org BLAG Website
http://forums.blagblagblag.org BLAG Forums
http://wiki.blagblagblag.org BLAG Documentation
http://bugzilla.blagblagblag.org BLAG Bugzilla


August 26th, 2005


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 5:25 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 6:08 pm
Posts: 973
Location: Canada
Enjoy!

Some known bugs:

some menu items don't have blag icons
some apps are still from 30k and therefore don't work.
some apps (noteably xmms & tor) haven't been rolled for 40k yet and had obscure 30k deps so were removed.

--stevo32 (Stephen Clement)

_________________
E-mail me at s.clement@localhost (replace localhost with sympatico.ca) or stevo32@localhost (replace localhost with blagblagblag.org).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 5:31 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Actually, I think all the 30k apps still work fine.

But it certainly still has a couple bugs (maybe three). If you see 'em, please 'zilla them:

http://bugzilla.blagblagblag.org/

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 5:50 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 6:08 pm
Posts: 973
Location: Canada
Also, send suggestions here:

http://forums.blagblagblag.org/viewtopic.php?t=1330
Thanks,

Stephen Clement (stevo32)

_________________
E-mail me at s.clement@localhost (replace localhost with sympatico.ca) or stevo32@localhost (replace localhost with blagblagblag.org).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 9:06 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 2:14 pm
Posts: 96
Location: East Texas
What is the best way to install this being a blag user.

Can this be dont with a apt-get dist-upgrade?

Can this be done through a CD install choosing the upgrade option in Anaconda?

Should this be done with a complete HD wipe?

Basically, I am asking what is the BEST way to do this install, and then with this installed, can it updated through apt-get to the final finished release when it is put out.

Thanks

apteryx.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 9:14 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
First: make sure you have BACKUPS

You can try an upgrade install. Just put the cd in there and go through anaconda and select "upgrade" instead of install.

When that's done, you can run this to sync up any packages you've installed that weren't on the CD:

Code:
apt-get update
apt-get -f install
apt-get dist-upgrade


Let us know how it goes. Remember this is ALPHA! :)

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 9:25 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 2:14 pm
Posts: 96
Location: East Texas
ok, great. when the torrent d/l is done, I will give it a shot.

I am one of those people who just has to have the latest/greatest/newest/etc, so to me, alpha means fun!

I run blag on my laptop, so there is nothing absolutely vital there, it is just my fun and travel computer.

I will post updates on progress and problems as/if they arise.

apteryx.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 28, 2005 5:12 am 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 2:14 pm
Posts: 96
Location: East Texas
All went well without a hitch, and as yet, as far as can see, all seems to be working with the exception of my panel icon for thunderbird email. There is no icon at all in the applications menu, but the program is there to run.

All additions i.e. flash/java/et. al. appear to still be working with the new versions.

I have only scratched the surface, but there are no major glitches as of yet.

Are my eyes deceiving me, or do the desktop icons appear wider? For some reason, the trash can, especially seem to have changed size, and the fonts do not appear to be as crisp as they were under FC3?

apteryx.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 28, 2005 5:15 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Cool. Glad you got it all going fine.

I'm not sure what you're seeing with the icons. I haven't done a test upgrade yet... ;)

If you don't figure it out, bugzilla it, if you grok that.

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 28, 2005 5:57 am 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 2:14 pm
Posts: 96
Location: East Texas
It appears that the icon is present in the pixmaps directory, yet they will not display on the top panel. Firefox will, and made it through the upgrade process. The icon for thunderbird made it through the upgrade as well, but the linking changed. I can change the icon now, after changing the program linking to any of the icons in the pixmap directory except the one for thunderbird itself. Is there something in/associated with the .png file itself? that forces it not to be displayed on the top panel?

apteryx.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 28, 2005 6:04 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Sounds like gconftool-2 fooness. I haven't poked at that yet.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 28, 2005 9:27 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 2:14 pm
Posts: 96
Location: East Texas
much ado about nothing. problem seems to have resolved itself over time. odd.

thanks anyways, and as of yet, still no problems, all working fine.

apteryx.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 1:06 am 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 2:14 pm
Posts: 96
Location: East Texas
Just a tip...

I did an upgrade to from blag 30K1 to the alpha, and all went well. In my normal attempts to tweak with things, I eventually screwed things up beyond repair, and did what has become nearly a weekly ritual or freshly installing my distro. Now, I have a non-upgrade, fresh install of the pre 40K alpha, and it runs notably faster than the upgrade version did. I have no real ideas why, but just to let people know that I am having a faster experience this way than doing the install as an upgrade. Hope this is helpful to some.

apteryx.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 7:30 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 6:08 pm
Posts: 973
Location: Canada
Well, as always, fresh installs are always better than upgrades.

Yes, it is gconf fooness and we're completely aware of it, i'm pretty I already filed a bug on it too. It'll be fixed eventually. Gconf is weird, it's sorta like the windows registry, that's why it's so buggy. As jebba put it, it's got to be the single worst aspect of GNOME.

Thanks for testing,

--stevo32

_________________
E-mail me at s.clement@localhost (replace localhost with sympatico.ca) or stevo32@localhost (replace localhost with blagblagblag.org).


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 11:56 am 
Hi....
first of all.......tnx for good work!!!
I have an old .......but rock solid......k6-500......
and I run a Blag 3k on it......not F1 speed ..but............ ;-).
So...What is your opinion???.....Let the 3k..or upgrade to 4k????
Running mainly Amule.....StreamTuner....I do love Jazz...................
and other simple apps on that pc.....................
Waiting for a kind answer
Bye from the sunny (not that year!!) Italy
Mika


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group