BLAG

BLAG Forums
It is currently Thu Dec 18, 2014 5:59 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 04, 2006 4:34 am 
Offline

Joined: Wed Jun 16, 2004 9:54 pm
Posts: 193
Just installed 59K Alpha...it has a few rough edges well on my T23 anyway. X did not start but that was fixed by making adjustments to xorg.conf, I then install E17 but unable to get Eterm started.

Everything else is now running nicely after my little tweaking ;P

Jebba...looks good already, great work as usual guys, oppps...I almost forgot to mention that I tried upgrading from Blag40K to 59K and it failed don't think I'll try it on 50K yet but I recommend the more experienced Blaggers to give it a spin :)

_________________
If it hurts it's because you're alive.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 04, 2006 5:15 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
I'm not sure what's in that CD you have, but I have done a fix where lots of X drivers got left out (on the CD, but not installed). So that may account for your "screen blank on reboot" problem.

In general, it's looking pretty good as there aren't any really major differences, just incremental improvements all around.

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 2:06 pm 
Offline

Joined: Tue Jul 11, 2006 1:38 pm
Posts: 154
Location: Chicago
with that being said, when do you think we can expect a nice, stable 60k release? im excited!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 4:58 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
When it's ready, of course. ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 06, 2006 6:33 pm 
Offline

Joined: Tue Jul 11, 2006 1:38 pm
Posts: 154
Location: Chicago
Then I can rest assured, for certain!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 10, 2006 7:08 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
I installed BLAG 59K Alpha last night and discovered that it (not so surprisingly) behaved the same way as Fedora Core 6 with regard to graphics resolution. By default X came up in eye-breaking 1280x1600, and after trying to change via System-->Administration-->Graphics followed by logging out and back in again, the resolution didn't change. I was able to get back to a myopic-friendly 1024x768 by editing xorg.conf, but I wonder why the same couldn't be accomplished via the GUI. Should I Bugzilla this?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 10, 2006 7:28 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
system-config-display should allow you to change it to 1024x768 or whatever. You mean you were able to do that fine but then it didn't take? I find that a bit more odd...

There hasn't been an update for xorg-x11 for fc6 yet, and they usually push one out pretty quick cuz they get a flood of complaints...nor has system-config-display been updated and that sounds like more the problem here... You could check redhat's bugzilla too.

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 10, 2006 8:31 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
Jeff - thanks for the quick reply!
jebba wrote:
system-config-display should allow you to change it to 1024x768 or whatever. You mean you were able to do that fine but then it didn't take? I find that a bit more odd...

That's exactly what happened. My change was accepted via the GUI but didn't make any difference after I exited X and re-entered. It took a manual edit of xorg.conf to make the change "stick".
jebba wrote:
There hasn't been an update for xorg-x11 for fc6 yet, and they usually push one out pretty quick cuz they get a flood of complaints...nor has system-config-display been updated and that sounds like more the problem here... You could check redhat's bugzilla too.

-Jeff

I took a quick look in Redhat's bugzilla and found https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=176592, dating back to FC4. One wonders if it was fixed for FC5 and then broken in FC6? Fortunately the workaround is simple enough.

BTW - I really like the new background, but found myself immediately craving sushi...

- Paul (Extra Special Bitter)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 10, 2006 8:42 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
Knowing how bugs can often get forgotten between releases, I opened my own at https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=215082.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 10, 2006 8:49 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Cool, thanks for opening upstream. ;)

The sushi is a photo I took from new zealand:
http://jebba.blagblagblag.org/nz/

Are you a solipsist too?

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 10, 2006 9:13 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
jebba wrote:
Are you a solipsist too?

-Jeff

I'd say that many of my friends are solipsistic, but I can't confirm that any of them really exist. :^)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 11, 2006 5:31 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 27, 2006 12:26 am
Posts: 47
Location: Finland
This minimal xorg.conf approach has made my fonts fuzzy, an added monitor section with DisplaySize is ignored - how do I change the DPI to 96x96 again?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 12, 2006 3:54 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
jebba wrote:
The sushi is a photo I took from new zealand:
http://jebba.blagblagblag.org/nz/

-Jeff

Thanks for the New Zealand photos. I've always wanted to visit both New Zealand and Australia. Heck - I"d be thrilled just to get out of the Northern Hemisphere: the furthest south I've been is Belize.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 13, 2006 3:53 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 27, 2006 12:26 am
Posts: 47
Location: Finland
59.22224

PROS:
* Generally faster than 50k
* ATi direct rendering - OSS 3D at last!
CONS:
* Running Nautilus as su doesn't work - no window, no error messages, just hangs.
UPDATE: changing user with su - and nautilus with adm. rights works. Why is that?
* High ethernet traffic or even lack thereof (once set), and running software as su have negative effects on program starting time - user programs can take 30s or more to load. Temp. disabling network or closing su programs only solution?
* Beryl plugins wants fedora-logos


Last edited by NicePics13 on Mon Dec 18, 2006 10:56 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 18, 2006 12:27 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 4:45 pm
Posts: 621
Location: London
jebba wrote:
Cool, thanks for opening upstream. ;)

The sushi is a photo I took from new zealand:
http://jebba.blagblagblag.org/nz/

Are you a solipsist too?

-Jeff


Geez Jeff you don't age do you I want whatever you're taking. Nice pics :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group