BLAG

BLAG Forums
It is currently Mon Dec 22, 2014 2:58 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Aug 16, 2004 10:38 am 
Hi there,
I've got a problem with GRUB after installation of the latest beta of BLAG.
Fortunately, anaconda recognises my SATA drive, though I choosed to install BLAG to one of my PATA drives. So, no problems during the installation but after the first reboot the system hangs at the GRUB prompt. No keyboard - simply nothing except reset.
The SATA drive correctly appeared in Disk druid as /dev/sda. I was able to assign my WindowsXP installation on /dev/sda1 to GRUB, at least I believed that.
GRUB was installed on /dev/hda. I tried both, the mbr and the root partition.
The onboard RAID controller is a Promise Fasttrek 376. Mobo is Asus A7V8X.
Maybe I could understand that GRUB won't boot my windows but why doesn't it boot BLAG?
Any idea how to fix that?
Ciao
casaubon


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 17, 2004 12:04 am 
Offline

Joined: Fri Apr 02, 2004 2:42 am
Posts: 223
Location: Charleston, SC USA
If you are using /dev/sda drives for your operating system Your are dual booting win xp & blag You will have to load bootloader /dev/sda not/dev/hda ok, so I read /dev/hda are you loading the os on one drive /dev/sda or /dev/hda ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 17, 2004 9:05 am 
Hi,

here is my hdd configuration:
/dev/hda1 +hda2 = BLAG and swap
40GB IBM IDE drive
/dev/hdb is empty
40GB Maxtor IDE drive
/dev/sda1 = 1. winxp(ntfs)
/dev/sda2 = extented partition
/dev/sda3 = 2. winxp(ntfs)
/dev/sda4 = 3. winxp(ntfs)
/dev/sda5 = 1. fat32 partition where my XOSL bootloader resides
/dev/sda6-11 = fat32 partitions
160GB Samsung serial ATA drive on onboard promise raid controller

GRUB lies on /dev/hda1 and is loaded by XOSL.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 17, 2004 10:57 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 02, 2004 2:42 am
Posts: 223
Location: Charleston, SC USA
I have never used the promise controller but the problem looks to be causing the hang do you need that many gigs Running your os on the 160 gigs ? Kinda confusing for most but I tryed many harddrive configs, Sometimes you have to experiment with em' Ha! Running you os on the ata might be best? ( obtw some controllers won,t self boot no bios).


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group