BLAG

BLAG Forums
It is currently Fri Dec 19, 2014 12:32 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Getting KIAX to work
PostPosted: Sat Dec 01, 2007 4:45 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 25, 2007 11:33 am
Posts: 240
Location: Great Lakes
Hi,
I want to try using KIAX. After starting up the program, I created an account. I actually left everything alone except the account name.

I click the "connect" button, and it allows me to use the dial pad. Now, how do I dial? Let's say I want to call my office phone, which is in the same town. Normally (on my home phone) I dial the 7 digit number. What do I dial with KIAX?

Thanks,
Mike H


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 01, 2007 5:53 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Mar 17, 2004 6:17 pm
Posts: 1340
Location: London, UK
Does this help? https://wiki.blagblagblag.org/Kiax
screenshots here:- http://www.kiax.org/screenshots/
Another detailed guide here:- http://david.dw-perspective.org.uk/Voip ... eeBSD.html

from the above...
Quote:
To call, you will need to use full international dialling code - e.g. for the UK, 0044 followed by the area code (minus the leading 0) followed by the rest of the number.

_________________
BLAG 'em up!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 01, 2007 7:08 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
You can just dial "#" and hit the "play"-looking button and it will connect you to asterisk. The free long distance isn't going at the moment though....


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 01, 2007 9:39 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 25, 2007 11:33 am
Posts: 240
Location: Great Lakes
Hi Jebba,
OK, I tried what you suggested and after hitting the pound sign and the play button, I get the girl's voice saying "Welcome to...."

So, if I want to dial my home phone (just as a test) I would dial country code+area code+7 digit number. Is that correct?

This is what I tried, but I get a voice saying something about 1 call per hour. Since you say the service is not working, I'll try again some other time. But, do I have the dialing process right?

Mike


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 02, 2007 12:08 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Yes, you are doing it correctly. Anna (of the hippo desktop) answers and says "welcome to blasterisk", then you hit "9", then you dial 1-555-555-5555 or whatever the number is. I apologize that the calling long distance is currently "foo".


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group