BLAG

BLAG Forums
It is currently Fri Dec 19, 2014 1:04 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 73 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 29, 2008 1:27 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
jebba wrote:
Plz check this out if you have an eee. If you are running FREEEE, do a fresh install with this version.

This image is very close to nirvana. The live version comes up how i want for now. Jack and realtime working fine.

You can run as root: /usr/sbin/liveinst to install it to the Asus Eee 900.


It probably bears mentioning that due to a fairly lively "soundtrack" one might think twice before booting this up at work... like I just did. %^O


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 29, 2008 5:54 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Ark74 wrote:
jebba wrote:
Plz check this out if you have an eee. If you are running FREEEE, do a fresh install with this version.
....
Run:
http://www.freeeee.org/freeeee-download


I'm downloafding the FREEEEE-200808290005.ext2 is it the correct one?


The latest one to use will be the one linked on the front page of here:

http://freeeee.org/

That image above is one behind, but the subsequent one didn't do much else, so you're fine. :)

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject: freeeee screenshots
PostPosted: Sat Aug 30, 2008 10:27 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
So how did Jaromil take that screenshot?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: freeeee screenshots
PostPosted: Sat Aug 30, 2008 10:40 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
extraspecialbitter wrote:
So how did Jaromil take that screenshot?


Hah! The command is in the screenshot. :)

Code:
import -window root ~/forjebba.png



Need to have ImageMagick installed, which I think is by default at the moment (should be at least).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: freeeee screenshots
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 12:23 am 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
jebba wrote:
extraspecialbitter wrote:
So how did Jaromil take that screenshot?


Hah! The command is in the screenshot. :)

Code:
import -window root ~/forjebba.png



Need to have ImageMagick installed, which I think is by default at the moment (should be at least).


Pong!

http://www.extraspecialbitter.com/images/forjebba.png


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: freeeee screenshots
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 1:07 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
extraspecialbitter wrote:
jebba wrote:
extraspecialbitter wrote:
So how did Jaromil take that screenshot?


Hah! The command is in the screenshot. :)

Code:
import -window root ~/forjebba.png



Need to have ImageMagick installed, which I think is by default at the moment (should be at least).


Pong!

http://www.extraspecialbitter.com/images/forjebba.png


Heh. It should run that on boot and mail it here automatically. ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 1:09 am 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Mar 17, 2004 6:17 pm
Posts: 1340
Location: London, UK
You can also take screenshots during graphical installations. <shift>+<print> as I recall.

_________________
BLAG 'em up!


Top
 Profile  
 
 Post subject: freeeee distrowatch?
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 1:46 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
Any plans to send an announcement about freeeee to DistroWatch? I'm guessing it can be crafted from release notes using previous announcements as a template. And I guess I'm sort of volunteering. :^)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 1:57 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Ya, if you want to do some release notes that would rule!

I did a new image last night which solves some annoying things and starts everything correctly (more or less) and is fast etc. Perhaps i'll send out an announcement this week.

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 2:46 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
I'll give the new image a try later today. I discovered that I can "liveinst" to an HD card, which, while painfully slow, can provide a good, portable snapshot of a usable system. I used this method to save a copy of a gnome freeeee image as a security blanket of sorts.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 3:06 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
extraspecialbitter wrote:
I'll give the new image a try later today. I discovered that I can "liveinst" to an HD card, which, while painfully slow, can provide a good, portable snapshot of a usable system. I used this method to save a copy of a gnome freeeee image as a security blanket of sorts.


Cool, let me know of anything that needs quick fixing before making a larger announcement. I think it's more or less ready now, except missing a good wifi GUI.


Top
 Profile  
 
 Post subject: FreeEee
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 9:23 pm 
Offline

Joined: Sun Aug 31, 2008 9:11 pm
Posts: 2
Thank you for this work!

I thought I was installing gnewsense LOL.
Is it ok if I tag along with you guys and try to get my 8G 701 eeePC liberated?

I'd be happy to write tips or something as I get stuck.
I'm interested in trying to go totally free/libre and teaching others in health care
less daring to brick their machines and tweak stuff all about how to do the same.

I look forward to learning along with you guys and hopefully to become able to learn enough to help the cause.
-Steve
GNUPG KEY ID: 0x1036DFBA

PS. I installed the 2008080001.ext version
I'll move to the latest if you want me to stick around.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Fantastico!
PostPosted: Mon Sep 01, 2008 12:46 am 
Offline

Joined: Sun Aug 31, 2008 9:11 pm
Posts: 2
Wow!

I did the last image posted.

This is wickedly cool.

I know nothing about how to get around in it or how to even get Firefox to run to show me the FISH help. LOL

Well I have much to learn.

-Steve


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fantastico!
PostPosted: Mon Sep 01, 2008 3:34 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Mar 14, 2004 3:17 pm
Posts: 4492
Location: Loveland, Colorado, USA
Dr_GNU wrote:
Wow!

I did the last image posted.

This is wickedly cool.

I know nothing about how to get around in it or how to even get Firefox to run to show me the FISH help. LOL



heh, ya, it's kind of a different creature. Use ctrl-alt-<right> and ctrl-alt-<left> to move to other virtual desktop. Right click or tap with two fingers on the desktop to bring up the little menu that's there so far.

Have fun,

-Jeff


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 02, 2008 11:25 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 13, 2006 5:01 pm
Posts: 509
Location: Boston, MA, USA
I've run into a problem with the latest openbox image. I can get to the wired network at my workplace (a 172.17.0.0 address), but can no longer bring up eth0 at home (a 192.168.0.0 address). "ifup eth0" errors out with an error trying to access my workplace's default router (172.17.8.1 instead of 192.168.0.1). I suspect the IP info is being cached, but I'm not sure how to clear it apart from reinstalling. The GNOME version doesn't do this.

Two things I did after reinstalling at work (since the reverse happened - my home's IP info seemed to be cached) may or may not have anything to do with this: 1) I disabled NetworkManager, 2) I performed a yum update.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 73 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group