FAQ   Search   Memberlist  
Profile    Log in to check your private messages    Register    Log in
Fail to load module snd_ymfpci

 
Post new topic   Reply to topic    BLAG Forum Index -> support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
attiladehun
PostPosted: Fri Aug 08, 2008 3:02 pm    Post subject: Fail to load module snd_ymfpci Reply with quote

ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0a.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
ALSA sound/pci/ymfpci/ymfpci_main.c:2392: firmware request failed: -2
BUG: unable to handle kernel paging request at f89e0100
IP: [<f8a03c72>] :snd_ymfpci:snd_ymfpci_interrupt+0x11/0x1c3
*pde = 37813067 *pte = 00000000
Oops: 0000 [#1] SMP
Modules linked in: snd_ymfpci(+) gameport snd_ac97_codec ac97_bus snd_seq_dummy sr_mod cdrom snd_seq_oss snd_seq_midi_event snd_seq snd_pcm_oss snd_mixer_oss ppdev snd_pcm snd_opl3_lib snd_timer snd_hwdep snd_page_alloc snd_mpu401_uart snd_rawmidi snd_seq_device 8139cp pcspkr snd wmi button k8temp parport_pc floppy 8139too pata_via usb_storage soundcore mii hwmon parport i2c_viapro i2c_core sg pata_acpi sata_via ata_generic libata sd_mod scsi_mod ext3 jbd mbcache uhci_hcd ohci_hcd ehci_hcd [last unloaded: scsi_wait_scan]

Pid: 556, comm: modprobe Not tainted (2.6.25.11-libre.97.fc9.i686 #1)

Fedora 9 has no problem with this 10 year old sound card, yet Blag90001 coughs up this interesting tidbit and so I have NO sound. Explanation? Work-around? Solution?

jebba
PostPosted: Fri Aug 08, 2008 4:26 pm    Post subject: Re: Fail to load module snd_ymfpci Reply with quote

attiladehun wrote:
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0a.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
ALSA sound/pci/ymfpci/ymfpci_main.c:2392: firmware request failed: -2
BUG: unable to handle kernel paging request at f89e0100
IP: [<f8a03c72>] :snd_ymfpci:snd_ymfpci_interrupt+0x11/0x1c3
*pde = 37813067 *pte = 00000000
Oops: 0000 [#1] SMP
Modules linked in: snd_ymfpci(+) gameport snd_ac97_codec ac97_bus snd_seq_dummy sr_mod cdrom snd_seq_oss snd_seq_midi_event snd_seq snd_pcm_oss snd_mixer_oss ppdev snd_pcm snd_opl3_lib snd_timer snd_hwdep snd_page_alloc snd_mpu401_uart snd_rawmidi snd_seq_device 8139cp pcspkr snd wmi button k8temp parport_pc floppy 8139too pata_via usb_storage soundcore mii hwmon parport i2c_viapro i2c_core sg pata_acpi sata_via ata_generic libata sd_mod scsi_mod ext3 jbd mbcache uhci_hcd ohci_hcd ehci_hcd [last unloaded: scsi_wait_scan]

Pid: 556, comm: modprobe Not tainted (2.6.25.11-libre.97.fc9.i686 #1)

Fedora 9 has no problem with this 10 year old sound card, yet Blag90001 coughs up this interesting tidbit and so I have NO sound. Explanation? Work-around? Solution?




This looks like the key line:
Quote:
sound/pci/ymfpci/ymfpci_main.c:2392: firmware request failed:


I didnt confirm on the list, but it looks like that card may require non-free software to be loaded to run.

attiladehun
PostPosted: Fri Aug 08, 2008 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

Seems that some sort of firmware is needed. I compiled alsa-firmware and installed it and sound is back. Strange that gNewsense would support the card and blag would not.
jebba
PostPosted: Fri Aug 08, 2008 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

attiladehun wrote:
Seems that some sort of firmware is needed. I compiled alsa-firmware and installed it and sound is back. Strange that gNewsense would support the card and blag would not.


SND_YMFPCI - Yamaha YMF724/740/744/754

Yes, it was removed. This file is nearly all hex: ymfpci_image.h


It probably shouldn't be in gnewsense either. Maybe you had the firmware installed and gnewsense loaded it from that? Anyway, you may want to ask them about that as I doubt they would want it in there.

Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    BLAG Forum Index -> support
Page 1 of 1

Protected by Anti-Spam ACP